Woda zamiast zupy

Podstawowym składnikiem zupy jest niewątpliwie woda. Na tej lekcji kucharze z kuchni szpitalnej na pewno byli. Problem tylko w tym, że chyba nie dosłyszeli, że ta woda to musi mieć smak, aromat, konsystencję no i co najważniejsze – być pożywnym i zdrowym posiłkiem. Istotą zupy jest m.in. to, że ma bardzo dużo witamin oraz ma cudowny smak warzyw i przypraw które się w niej znalazły. Tymczasem szpitalna kuchnia podała samą wodę z makaronem, serio. Zobaczcie sami:

zupawodna

Na dnie pływa rozgotowany makaron, a na wierzchu widać wyraźnie jak unosi się zwykła przezroczysta woda, być może dolana ot tak do tej całej mamałygi. A przepraszam! Są szczątki marchewki! Najlepsze w tym wszystkim jest to, że to jakiś stały przysmak Szefa Kuchni w tym szpitalu, bo ta zupa doczekała się swojej powtórki 😉

zupamakaron

Identyczna wersja tej zupy, tylko tym razem jest mniej wody i więcej makaronu…

To ja mam lepszą propozycję – zamiast takich zup dajcie ludziom szklankę wody i marchewkę osobno, naprawdę będzie to smaczniejsze.

Może Ci się również spodoba

1 Odpowiedź

  1. xxx napisał(a):

    szczytam ostatniej zupy jaka mi „zaserwowali” byla zupa z obierkow z selera :/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Przeczytaj inne:
Jedzenie z puszki

Tego jeszcze nie było. W ramach "przyrządzania" posiłku tym razem jeden z polskich szpitali poszedł...

Zamknij